Oesters en Champagne 

Een match made in heaven

Oesters en Champagne een match made in heaven, zeker ook in deze tijd, rond Kerst en Oud & Nieuw, geeft het een extra feestelijke dimensie!

De romige, zilte smaak van oesters vraagt namelijk om een mooie combinatie met Champagne of wijn.
We hebben hier dan ook een paar tips voor je.
Als je voor Champagne bij je oesters kiest, kies dan voor een droge variant. Die herken je aan de term “Brut” of “Extra brut” wat droog of extra droog betekent. Bijvoorbeeld een Blanc de Blancs, deze wordt gemaakt van alleen witte druiven en heeft een verfijnde en frisse smaak van groene appel en citrusvruchten en past heerlijk bij oesters. 
Cava, een mousserende wijn uit Spanje is ietwat milder van smaak en is ook een uitstekende combinatie met oesters. Ook hier is een Brut of Extra Brut de perfecte keuze.
Wil je liever geen bubbels, neem dan een droge, frisse witte wijn, bijvoorbeeld de Chablis ook wel oesterwater genoemd. De citrus hierin past mooi bij de romige, zilte oesters. Ook een Pouilly Fume, Sauvignon Blanc, Picpoul de Pinet, Rueda of Verdejo smaken heerlijk bij oesters.
Rode wijn en oesters, waarschijnlijk niet iets waar je direct aan denkt, maar ook die zijn prachtig te combineren. Kies dan voor een lichte, frisse rode wijn zoals de Pinot Noir.
Maar het belangrijkste is natuurlijk je eigen smaak.  Kies vooral iets wat jij lekker vindt en waar je heerlijk van kunt genieten.
Nog één laatste tip! Heb je goede voornemens? Eet dan eens wat vaker een oester, want de oester is rijk aan magnesium en zink en deze mineralen werken goed tegen verkoudheid en zijn goed voor de stofwisseling. Daarnaast bevat een oester ook nog eens weinig calorieën……


E-mailen
Bellen